Stađun od crtanja: Djeca izradila novogodišnje čestitke 🎄🎁🎅

Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor je tokom ove jeseni organizovala kampanju “Pravac muzej” i ciklus likovnih radionica “Stađun od crtanja”, kojima je animirala najmlađu publiku za obilazak gradskih muzeja i galerija, ali i slikanje i izradu novogodišnjih čestitki.

Kroz ova dva nova programa prošlo je skoro hiljadu učenika i učenica kotorskih osnovnih škola, a nakon kampanje “Pravac muzej” organizovana je i prodajna izložba radova. Učešćem u ovoj plemenitoj akciji niz ustanova, preduzeća i fizičkih lica pomogao je škole, pedagoški rad u likovnoj umjetnosti i entuzijazam najmlađih stvaralaca i stvarateljki.

Društveno odgovorna preduzeća našeg grada otkupila su panoe učeničkih radova i novogodišnje čestitke a prikupljeni novac u iznosu od 1300 eura biće upućen kotorskim školama u stanju potrebe za podrškom zajednice.

Pored roditelja i zaposlenih u OJU “Muzeji” Kotor, akciji su znatno doprinijeli Opština Kotor, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, Komunalno Kotor, Turistička organizacija i Kulturni centar “Nikola Đurković”.

Hvala svima koji su nam bili podrška!