Otvorena izložba Aleksandra Miličića u Galeriji solidarnosti

Izložba radova Aleksandra Miličića, grafičkog dizajnera iz Podgorice, otvorena je sinoć (30. jul) u Galeriji solidarnosti.

Pod nazivom “Reimagine” autor se likovnoj publici u Kotoru  predstavio sa 21 radom koji su nastali ove godine, a podijeljeni su u šest ciklusa. Globalna pandemija i okolnosti u kojima smo se našli nijesu bili uzrok nastanka ovogodišnjih radova, objašnjava Miličić u katalogu koji prati izložbu, ali su, kako navodi, posljedično uticali na stvaranje u svijetu nesigurnosti koji je, paradoksalno, jedini siguran izbor.

Nastavi čitanje » “Otvorena izložba Aleksandra Miličića u Galeriji solidarnosti”

„Reimagine“ Aleksandra Miličića u Galeriji solidarnosti

„Reimagine“ – naziv je izložbe radova Aleksandra Miličića, grafičkog dizajnera iz Podgorice, koja će biti otvorena u četvrtak 30. jula 2020. u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Likovnoj publici biće predstavljen 21 rad podijeljen u šest ciklusa, nastalih 2020, pod nazivom „Reimagine” koji preispituje trenutnu globalnu situaciju i daje osvrt na razmišljanja uslijed aktuelne pandemije.
Nastavi čitanje » “„Reimagine“ Aleksandra Miličića u Galeriji solidarnosti”

Srećan Dan državnosti!

Prisjećajući se sa velikim uvažavanjem slavnih datuma naše istorije i svih onih čiji su životi utkani u slobodu i dostojanstvo Crne Gore, građankama i građanima najiskrenije čestitamo 13. jul, Dan državnosti!

Kolektiv OJU “Muzeji” Kotor

Snimanje dječije emisije “Zvjezdice sa Valentinom” na Rimskim mozaicima

Arheološki lokalitet Rimski mozaici posjetili su mališani koji su učestvovali u snimanju emisije “Zvjezdice sa Valentinom” A1 televizije.

Sa autorkom emisije Valentinom Mitrović, naši drugari prikazili su se u ulozi voditelja, upoznavši se sa čarima rimske vile i puni lijepih utisaka se uputili u nova istraživanja.

Otvorena izložba slika Vladana Ranđelovića u Galeriji solidarnosti

Izložba slika “Invazija boje“ Vladana Ranđelovića, akademskog umjetnika iz Niša, otvorena je u Galeriji solidarnosti u Starom gradu, u organizaciji Opštinske javne ustanove “Muzeji” Kotor.

Radojka Abramović, istoričarka umjetnosti i članica Umjetničkog savjeta OJU “Muzeji“ Kotor, otvarajući izložbu, istakla je da često naziv izložbe ili slika na naslovnici kataloga kažu gotovo sve. Nastavi čitanje » “Otvorena izložba slika Vladana Ranđelovića u Galeriji solidarnosti”

IZLOŽBA SLIKA AKADEMSKOG UMJETNIKA VLADANA RANĐELOVIĆA U GALERIJI SOLIDARNOSTI

„Invazija boje“ – naziv je izložbe slika Vladana Ranđelovića, akademskog umjetnika iz Niša, koja će biti otvorena u srijedu 8. jula 2020. u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Vladan Ranđelović je rođen 1975. godine u Nišu. Maturirao je u niškoj Srednjoj umjetničkoj školi „Đorđe Krstić“. Slikarstvo je diplomirao 1999. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti u Prištini u klasi prof. Hilmije Ćatovića, a već 2000. godine postao član Udruženja likovnih umjetnika Srbije.

Nastavi čitanje » “IZLOŽBA SLIKA AKADEMSKOG UMJETNIKA VLADANA RANĐELOVIĆA U GALERIJI SOLIDARNOSTI”

Prezentacija hladnog oružja i izlaganje o ratničkim duelima u Crkvi sv. Pavla

„Duel“ – naziv je prezentacije hladnog oružja i izlaganje o ratničkim duelima koje će Kotoranin Andrija Romoda imati u četvrtak 2. jula s početkom u 20 sati u Crkvi Svetog Pavla.

Romoda se već godinama bavi proučavanjem i izradom hladnog oružja.

Ovom prilikom će govoriti i Aleksandra Simeunović, istoričarka umjetnosti i kustoskinja u Muzeju grada Perasta.

Organizator programa je OJU „Muzeji“ Kotor.

Otvorena izložba grafika “Odsutna prisutna linija” u Galeriji solidarnosti

Izložba grafika “Odsutna prisutna linija”, čiji su autori Zlatko Vujović i Ivan Stanković, akademski umjetnici sa Cetinja, otvorena je sinoć (utorak, 9. jun) u Galeriji solidarnosti u Starom gradu u Kotoru.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, Marina Dulović, otvarajući izložbu, iskazala je zadovoljstvo pokretanjem kulturnog života u Kotoru nakon epidemije izazvane virusom COVID-19, te prisustvom velikog broja posjetilaca.

Nastavi čitanje » “Otvorena izložba grafika “Odsutna prisutna linija” u Galeriji solidarnosti”

Najava izložbe “Odustna prisutna linija” autora Zlatka Vujovića i Ivana Stankovića

“Odsutna prisutna linija” naziv je izložbe grafika akademskih umjetnika Zlatka Vujovića i Ivana Stankovića koja će biti, u organizaciji OJU “Muzeji” Kotor, otvorena 9. juna u 19 i 30 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Izložbu grafika pomenutih umjetnika sa Cetinja otvoriće sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Marina Dulović.

Nastavi čitanje » “Najava izložbe “Odustna prisutna linija” autora Zlatka Vujovića i Ivana Stankovića”