OTVORENA IZLOŽBA SLOVENAČKE UMJETNICE CVETKE HOJNIK U CRKVI SV. PAVLA

Izložba likovnih radova “Put u beskraj” slovenačke autorke Cvetke Hojnik otvorena je danas u Crkvi sv. Pavla u Kotoru.
Umjetnički savjet Opštinske javne ustanove “Muzeji” Kotor selektovao je 2020. godine izložbu ove priznate umjetnice. Savjetom je predsjedavala Ljiljana Zeković, a članica je bila i Radojka Abramović koja je otvorila izložbu.

Nastavi čitanje » “OTVORENA IZLOŽBA SLOVENAČKE UMJETNICE CVETKE HOJNIK U CRKVI SV. PAVLA”

NAJAVA // IZLOŽBA DUŠICE IVETIĆ U GALERIJI SOLIDARNOSTI

Izložba likovnih radova akademske slikarke Dušice Ivetić „Bez naziva“ biće otvorena u srijedu 7. jula 2021. godine u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Dušica Ivetić je rođena 1981. godine u Kotoru. Diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Akademiji lijepih umjetnosti u Firenci, a doktorirala digitalnu umjetnost na Univerzitetu umjetnosti u Beogradu.

Njeni radovi iz domena slikarstva i digitalne umjetnosti izlagani su na samostalnim i kolektivnim izložbama u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Italiji, Španiji, Portugaliji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Indiji, Kolumbiji, Venecueli, na Tajvanu i nizu drugih zemalja. Nastavi čitanje » “NAJAVA // IZLOŽBA DUŠICE IVETIĆ U GALERIJI SOLIDARNOSTI”

IZLOŽBA “KOTORSKI KOVANI NOVAC” OTVORENA U GALERIJI SOLIDARNOSTI

Izložba “Kotorski kovani novac” otvorena je danas u kotorskoj Galeriji solidarnosti. Autor izložbe je Zoran Radimir, a izloženi novac, koji datira od XII do XVII vijeka, pripada istorijsko-etnografskoj zbirci samog autora.
Organizator izložbe je Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor, a njena direktorica mr Jelena Radonjić istakla je kako joj pričinjava zadovoljstvo što galerija otvara vrata kotorskom blagu koje čuva Zoran Radimir.

Nastavi čitanje » “IZLOŽBA “KOTORSKI KOVANI NOVAC” OTVORENA U GALERIJI SOLIDARNOSTI”

IZLOŽBA “KOTORSKI KOVANI NOVAC” ZORANA RADIMIRA U GALERIJI SOLIDARNOSTI

Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor najavljuje izložbu “Kotorski kovani novac” autora Zorana Radimira, koja će biti otvorena u Galeriji solidarnosti u srijedu, 23. juna u 12 sati.
Riječ je o kovanom novcu iz istorijsko-etnografske zbirke samog autora, a veže se za period od XII do XVII vijeka. Kotorska kovnica novca postojala je od XI vijeka i u njoj se kovao srebrni i zlatni novac – folari i polufolari, a pored vizantijskog miskelaneusa i mletačkog groša, u Kotoru je bio u opticaju i dubrovački novac.

Nastavi čitanje » “IZLOŽBA “KOTORSKI KOVANI NOVAC” ZORANA RADIMIRA U GALERIJI SOLIDARNOSTI”

MUZEJ NA OTVORENOM NA BASTIONU RIVA – KAMENA PLASTIKA DOKAZ DA JE KOTOR GRAD BOGATE KULTURNE BAŠTINE

Ovih dana radnici DOO „Komunalno Kotor“ rade na raščišćavanju terena na bedemu iznad Sjevernih gradskih vrata. To je za Radio Kotor kazala  Mirjana Vukasović, menadžerka za programske politike i planiranje u OJU „Muzeji“ Kotor.

Radi se o, kako navodi, prostoru poznatijem pod nazivom „Bastion Riva“ gdje je planirano da bude postavljen muzej na otvorenom.

Prostor je, objašnjava ona, donedavno bio zapušten, obrastao šibljem i nagomilan otpadom.
Nastavi čitanje » “MUZEJ NA OTVORENOM NA BASTIONU RIVA – KAMENA PLASTIKA DOKAZ DA JE KOTOR GRAD BOGATE KULTURNE BAŠTINE”

SREĆAN DAN NEZAVISNOSTI!

Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor građankama i građanima Kotora i Crne Gore čestita 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore!