IZLOŽBA “DIKINE KOLANE I BORŠE” OTVORENA U GALERIJI SOLIDARNOSTI

Izložba unikatnog nakita i ukrasnih torbi Dijane Dike Saveljić „Dikine kolane i borše“, koju je Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor organizovala u saradnji sa lokalnom zajednicom, otvorena je sinoć (petak, 18. septembar) u Galeriji solidarnosti u kotorskom Starom gradu.

Ovo je treća samostalna izložba Dijane Saveljić, koja radi pod brendom “Aspida”, a njen ručno rađeni nakit uglavnom je sačinjen od staklenih perli, poludragog kamena, cirkona, kože i drugih materijala.

Nastavi čitanje » “IZLOŽBA “DIKINE KOLANE I BORŠE” OTVORENA U GALERIJI SOLIDARNOSTI”

“DIKINE KOLANE I BORŠE” U GALERIJI SOLIDARNOSTI

Opštinska javna ustanova „Muzeji“ Kotor, u saradnji sa lokalnom zajednicom, organizuje izložbu unikatnog nakita i ukrasnih torbi Dijane Dike Saveljić „Dikine kolane i borše“ koja će biti otvorena u petak 18. septembra 2020. godine u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Aleksandra Simeunović, kustoskinja u Muzeju grada Perasta.

Nastavi čitanje » ““DIKINE KOLANE I BORŠE” U GALERIJI SOLIDARNOSTI”

OTVORENA IZLOŽBA “ŠAPAT” AUTORKE LJILJANE PETROVIĆ U CRKVI SV. PAVLA

Multimedijalna izložba “Šapat” autorke Ljiljane Petrović, umjetnice primijenjenih umjetnosti iz Beograda, otvorena je sinoć (6. septembar) u Crkvi sv. Pavla u kotorskom Starom gradu.

Ljiljana Petrović, predstavljajući se po drugi put kotorskoj publici, izložila je niz kostima i digitalnih radova, posvetivši izložbu suzaštitnici grada Kotora Blaženoj Ozani čija se isposnička ćelija nalazi u Crkvi sv. Pavla.

Nastavi čitanje » “OTVORENA IZLOŽBA “ŠAPAT” AUTORKE LJILJANE PETROVIĆ U CRKVI SV. PAVLA”

OTVORENA IZLOŽBA HANE MIRKOV U GALERIJI SOLIDARNOSTI

Izložba slika akademske slikarke Hane Mirkov iz Tivta, pod nazivom “Ispričaću ti priču”, otvorena je sinoć (četvrtak, 20. avgust) u Galeriji solidarnosti u kotorskom Starom gradu.

Opštinska sekretarka za kulturu, sport i društvene djelatnosti Marina Dulović istakla je, otvarajući izložbu, važnost življenja kulture u vremenu pandemije.

Nastavi čitanje » “OTVORENA IZLOŽBA HANE MIRKOV U GALERIJI SOLIDARNOSTI”

IZLOŽBA SLIKA HANE MIRKOV U GALERIJI SOLIDARNOSTI

„Ispričaću ti priču“ – naziv je izložbe slika Hane Mirkov, akademske slikarke iz Tivta, koja će biti otvorena u četvrtak 20. avgusta 2020. u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Izložbu će otvoriti Marina Dulović, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor.

Likovnoj publici biće predstavljen niz od 25 radova pod nazivom „Ispričaću ti priču” koji su nastali u protekle tri godine.

Nastavi čitanje » “IZLOŽBA SLIKA HANE MIRKOV U GALERIJI SOLIDARNOSTI”

IZLOŽBA ALEKSANDRA MILIČIĆA ZBOG VELIKOG INTERESOVANJA PRODUŽENA DO 18. AVGUSTA

Zbog velikog interesovanja likovne publike, Opštinska javna ustanova „Muzeji“ Kotor do utorka 18. avgusta produžava trajanje izložbe radova grafičkog dizajnera Aleksandra Miličića „Reimagine“ u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Podsjetimo, likovnoj publici predstavljen je 21 rad podijeljen u šest ciklusa nastalih 2020. pod nazivom „Reimagine” koji preispituju globalnu situaciju i daju osvrt na razmišljanja uslijed aktuelne pandemije.

Otvorena izložba Aleksandra Miličića u Galeriji solidarnosti

Izložba radova Aleksandra Miličića, grafičkog dizajnera iz Podgorice, otvorena je sinoć (30. jul) u Galeriji solidarnosti.

Pod nazivom “Reimagine” autor se likovnoj publici u Kotoru  predstavio sa 21 radom koji su nastali ove godine, a podijeljeni su u šest ciklusa. Globalna pandemija i okolnosti u kojima smo se našli nijesu bili uzrok nastanka ovogodišnjih radova, objašnjava Miličić u katalogu koji prati izložbu, ali su, kako navodi, posljedično uticali na stvaranje u svijetu nesigurnosti koji je, paradoksalno, jedini siguran izbor.

Nastavi čitanje » “Otvorena izložba Aleksandra Miličića u Galeriji solidarnosti”