Veliko hvala na podršci!

Uslijed pogoršanja epidemiološkog stanja u zemlji, Opštinska javna ustanova „Muzeji“ Kotor otkazuje Novogodišnje druženje koje je bilo zakazano za sjutra sa početkom u 12 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Budući da naša muzejska ustanova neće biti u prilici da uživo na Novogodišnjem druženju uruči zahvalnice za podršku, ovim putem zahvaljujemo prijateljskim ustanovama i saradnicima/ama koji su nam bili vjetar u leđa u 2021. godini. Nastavi čitanje » “Veliko hvala na podršci!”

Tradicionalna dodjela novogodišnjih paketića djeci grada Perasta

Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor i Muzej grada Perasta organizuju tradicionalnu dodjelu novogodišnjih paketića djeci grada Perasta.

Dodjela paketića biće upriličena u palati Bujović, u srijedu, 29. decembra sa početkom u 14 sati.

Ovu akciju pomogla je kompanija “Imlek”.

Srećni praznici!

Srećne Božićne i Novogodišnje praznike želi vam kolektiv Opštinske javne ustanove “Muzeji” Kotor.

EDUKATIVNO I ZABAVNO NA “STAĐUNU OD CRTANJA” U GALERIJI SOLIDARNOSTI

U Galeriji solidarnosti svakog petka održavaju se likovne radionice za djecu do dvanaest godina, koja trenutno stvaraju jako zanimljive novogodišnje čestititke. 🎄🎁🎅

Radionice, koje vodi akademska slikarka Bosiljka Bakočević, realizuju se u okviru programa “Stađun od crtanja”, u organizaciji Opštinske javne ustanove “Muzeji” Kotor. Nastavi čitanje » “EDUKATIVNO I ZABAVNO NA “STAĐUNU OD CRTANJA” U GALERIJI SOLIDARNOSTI”

UČENICI POMORSKE ŠKOLE SLUŠALI O ZNAČAJNIM LIČNOSTIMA BOKELJSKOG POMORSTVA

U okviru projekta “Duga tradicija pomorskih nauka“, koji Opštinska javna ustanova “Muzeji” organizuje u saradnji sa Srednjom pomorskom školom iz Kotora, danas su u amfiteatru ove škole održana predavanja “Pomorstvo za vrijeme Venecijanske republike” i “Pomorstvo u XX vijeku”.

Aleksandra Simeunović, rukovoditeljka Rimskih mozaika u Risnu, govoreći o bokeljskom pomorstvu u vrijeme vladavine Mletačke republike, kao značajne ličnosti tog perioda apostrofirala je Marka Martinovića i Matiju Zmajevića. Nastavi čitanje » “UČENICI POMORSKE ŠKOLE SLUŠALI O ZNAČAJNIM LIČNOSTIMA BOKELJSKOG POMORSTVA”

Nastavak projekta “Duga tradicija pomorskih nauka“

Opštinska javna ustanova “Muzeji“ Kotor, u saradnji sa Srednjom pomorskom školom iz Kotora, nastavlja realizaciju projekta “Duga tradicija pomorskih nauka“.

Aleksandra Simeunović, rukovoditeljka Rimskih mozaika u Risnu, govoriće na temu “Pomorstvo za vrijeme Venecijanske republike”, dok će tema Danijeli Đukić, rukovoditeljki Muzeja grada Perasta, biti “Pomorstvo u XX vijeku”. Nastavi čitanje » “Nastavak projekta “Duga tradicija pomorskih nauka“”

“STARA VJEŠTINA ZA NOVO DOBA” – IZLOŽBA RADOVA SA RADIONICE DOBROTSKE ČIPKE OTVORENA U GALERIJI SOLIDARNOSTI

Izložba radova sa radionice dobrotske čipke, koju je od 19. oktobra do 20. novembra vodila čuvarka ove vještine prof. Nadežda Nada Radović, otvorena je sinoć u Galeriji solidarnosti u kotorskom Starom gradu. Izložba je organizovana povodom Dana opštine Kotor, a dio je programa “Stara vještina za novo doba”, kojim Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor nastoji da sačuva vještinu izrade dobrotske čipke kao zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Crne Gore.

Nastavi čitanje » ““STARA VJEŠTINA ZA NOVO DOBA” – IZLOŽBA RADOVA SA RADIONICE DOBROTSKE ČIPKE OTVORENA U GALERIJI SOLIDARNOSTI”

IZLOŽBA RADOVA SA RADIONICE DOBROTSKE ČIPKE U GALERIJI SOLIDARNOSTI

U okviru Programa povodom Dana opštine Kotor, OJU „Muzeji“ Kotor organizuje program „Stara vještina za novo doba“, izložbu radova sa radionice izrade dobrotske čipke koju je od 19. oktobra do 20. novembra vodila čuvarka ove vještine Nadežda Nada Radović.

Otvaranje će biti u petak 26. novembra 2021. godine u 18 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu uz obavezno poštovanje važećih epidemioloških pravila i preporuka.

Opštinska javna ustanova „Muzeji“ radionicama daje doprinos održivosti i vitalnosti vještine izrade dobrotske čipke kao zaštićenog nematerijalnog dobra Crne Gore.