Najava otvaranja izložbe “Dvanaesti” autora Aleksandra Rafajlovića u Galeriji solidarnosti

Najava otvaranja izložbe "Dvanaesti" autora Aleksandra Rafajlovića u Galeriji solidarnosti

Aleksandar Rafajlović je potomak freskopisaca i ikonopisaca Dimitrijevića-Rafailovića, jedanaestorice slikara iz pet generacija Bokokotorske slikarske škole koji svojom djelatnošću, od prve potpisane ikone iz 1680. godine do druge polovine 19. veka, čine najdugovječniju porodičnu slikarsku radionicu u Evropi.  Nastavi čitanje » “Najava otvaranja izložbe “Dvanaesti” autora Aleksandra Rafajlovića u Galeriji solidarnosti”

Izvještaj sa obilježavanja programa posvećenog 40 godina od zemljotresa u Kotoru (1979–2019)

40 godina od razornog zemljotresa - Crkva sv. Pavla

Povodom obilježavanja 40 godina od razornog zemljotresa koji se dogodio 15. aprila 1979. godine, OJU „Muzeji“ Kotor, u saradnji sa Opštinom Kotor i Kulturnim centrom „Nikola Đurković“ iz Kotora, upriličila je cjelodnevni program.

Nastavi čitanje » “Izvještaj sa obilježavanja programa posvećenog 40 godina od zemljotresa u Kotoru (1979–2019)”

Autorsko veče Dragane Kršenković Brković u Galeriji solidarnosti

Autorsko veče Dragane Kršenković Brković u Galeriji solidarnosti

OJU „Muzeji” Kotor i Hrvatsko građansko društvo Crne Gore – Kotor, povodom Međunarodnog dana knjige, organizuju u utorak, 23. aprila 2019. godine „Autorsko veče Dragane Kršenković Brković”.

Veče će biti održano u Galeriji solidarnosti, u Palati Pima, sa početkom u 19 časova. Razgovor sa književnicom o njenom romansijerskom radu vodiće književni kritičar Vlatko Simunović, dok će ispred ustanove goste pozdraviti Marina Dulović, profesorica.

„Dragana Kršenković Brković pripada onom krugu savremenih crnogorskih pisaca – spisateljica koji nijesu u dnevnoj i markentiškoj žiži tekućeg književnog života, ali čije književno djelo pripada onom što je danas najbolje u crnogorskoj literaturi“, zapisao je književnik i književni kritičar Borislav JovanovićNastavi čitanje » “Autorsko veče Dragane Kršenković Brković u Galeriji solidarnosti”