Uspješno organizovana Noć muzeja

Noć muzeja jedinstveno je kulturno dešavanje, a Kotor jedan od gradova u svijetu koji na ovaj način prezentira svoje bogato nasljeđe.

Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor ove je godine za Međunarodni dan muzeja otvorila vrata svih organizacionih jedinica, pa je značajan broj domaćih i stranih posjetilaca imao priliku da do dubuko u noć uživa u čarima palata, crkava i arheoloških lokaliteta, upoznavajući se ujedno sa impozantnom umjetničkom i istorijskom zaostavštinom.

Muzej grada Perasta, Rimski mozaici, Galerija solidarnosti, Crkva Svetog Mihaila – Lapidarijum I Crkva Svetog Pavla bili su otvoreni do 24 sata za posjetioce, uz besplatan ulaz i stručno vođenje, te besplatan prevoz panoramskim autobusima.

Kruna večeri svakako je bilo predstavljanje monografije “Galerije solidarnosti” autorke mr Marije Mihaliček, povodom 40 godina od uspostavljanja ovog vrijednog umjetničkog fundusa, nastalog kroz solidarnost koju su gradu Kotoru nakon katastrofalnog zemljotresa 1979. godine iskazali umjetnici i umjetnice Jugoslavije i nekoliko stranih zemalja.

Pokrovitelji Noći muzeja bili su Montenegro Shorex DOO i Open Tour DOO.