IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA SLOVENAČKE UMJETNICE CVETKE HOJNIK U CRKVI SV. PAVLA

„Put u beskraj“ – naziv je izložbe likovnih radova Cvetke Hojnik, akademske umjetnice iz Slovenije, koja će biti otvorena u ponedjeljak 12. jula 2021. u 12 sati u Crkvi Svetog Pavla u Starom gradu.

Cvetka Hojnik je rođena u Murskoj Soboti (Slovenija). Nakon završene gimnazije u Murskoj Soboti diplomirala je na Prirodno-tehničkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, Odjel za tekstil, studijski program Dizajn tekstila i odjeće u klasi prof. Darka Slavca. Studirala je na Akademiji za likovnu umjetnost (savremene slikarske tehnike).
Za svoj rad dobila je nekoliko nagrada i priznanja, trostruka je dobitnica priznanja DLUM-a (Udruženja likovnih umjetnika Maribor), dobila je i Grand Prix na međunarodnoj izložbi „Ženske slikarke” u Majdanpeku u Srbiji i posebnu nagradu stručnog žirija na 3. Međunarodnom bijenalu radova 2020. u Prijedoru (Bosna i Hercegovina). Živi i radi u Lendavi u Sloveniji.
Izložba je početkom 2020. godine selektovana od strane Umjetničkog savjeta OJU Muzeji Kotor kojim je predsjedavala istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković.
Izložba će biti otvorena 14 dana. Organizator je OJU „Muzeji“ Kotor.