IZLOŽBA SLIKA AKADEMSKOG UMJETNIKA VLADANA RANĐELOVIĆA U GALERIJI SOLIDARNOSTI

„Invazija boje“ – naziv je izložbe slika Vladana Ranđelovića, akademskog umjetnika iz Niša, koja će biti otvorena u srijedu 8. jula 2020. u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Vladan Ranđelović je rođen 1975. godine u Nišu. Maturirao je u niškoj Srednjoj umjetničkoj školi „Đorđe Krstić“. Slikarstvo je diplomirao 1999. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti u Prištini u klasi prof. Hilmije Ćatovića, a već 2000. godine postao član Udruženja likovnih umjetnika Srbije.

Na prištinskom fakultetu je 2001. godine magistrirao vajarstvo i do 2004. godine bio asistent na predmetu Crtanje 1. Od 2004. do 2018. godine predavao je u Građevinskoj tehničkoj školi „Neimar“ i Tehničkoj školi „12. februar“. U zvanje docenta na Fakultetu umjetnosti u Nišu za predmete Crtanje i Slikanje izabran je 2018. godine.

Imao je preko 50 samostalnih izložbi i 150 kolektivnih u zemlji i inostranstvu (Srbija, Crna Gora, Makedonija, Austrija, Češka, Kosovo) i učestvovao na preko 50 kolonija od kojih su neke međunarodnog karaktera. Dobitnik je nagrade za slikarstvo „Momčilo Mitić“.

Izložbu će otvoriti Radojka Abramović, istoričarka umjetnosti i članica Umjetničkog savjeta OJU „Muzeji“.