MEĐUNARODNI DAN MUZEJA I DAN NEZAVISNOSTI CRNE GORE: PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR VLADIMIR JOKIĆ OTVORIO IZLOŽBU MIROSLAVA ŠUKOVIĆA U GALERIJI SOLIDARNOSTI

Izložba likovnih radova “Ljubim Modro” Miroslava Šukovića otvorena je danas u Galeriji solidarnosti u kotorskom Starom gradu. Izložba, čiji je organizator Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor, upriličena je povodom Međunarodnog dana muzeja i Dana nezavisnosti Crne Gore.

Mr Jelena Radonjić, VD direktorke OJU “Muzeji” Kotor, pozdravljajući prisutne, istakla je kako nas u ovom trenutku sa svjetskim muzejima spajaju pandemijski uslovi rada i Međunarodni dan muzeja.

“Uprkos poznatim rizicima naša ustanova se svojski trudi da održi kvalitet kako muzejskog rada tako i programske djelatnosti. Najprije hvala na podršci i Opštini Kotor i Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti, a potom ljudima iz svijeta umjetnosti, kako onima koji stvaraju, tako onima koji čine likovnu publiku našeg grada. Zadovoljstvo mi je što naša muzejska ustanova vrata danas otvara slikaru poput Mira Šukovića koji ne posustaje u traganju za odgovorima o prirodi, svijetu, sebi i svima nama”, kazala je Radonjić.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, otvarajući izložbu, istakao je da je zadovoljstvo vidjeti da u našem gradu počinju događaji koji predstavljaju ljetnju kulturnu ponudu, u nadi, kako je dodao, da će upravo ovaj trenutak značiti kraj onako striktnih mjera i onako ograničenih prostora u proteklih više od godinu dana.

“Jedna pjesma kaže, možda sve počinje bez valjanog razloga, možda sve počinje iz plavog, pa neka ovo vaše plavo donese bolje vrijeme za sve nas“, kazao je Jokić.

Šuković, koji iza sebe ima veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi, u Kotoru se predstavio sa nešto više od 20 slika, rađenih akrilnim bojama na platnu i kombinovanom tehnikom na papiru i kartonu.

Moderatorka otvaranja izložbe bila je galeristkinja Mileva Mršić.