MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA “ŠAPAT” LJILJANE PETROVIĆ U CRKVI SV. PAVLA

“Šapat” – naziv je multimedijalne izložbe autorke Ljiljane Petrović, umjetnice primijenjenih umjetnosti iz Beograda, koja će biti otvorena u nedjelju 6. septembra 2020. u 20 sati u Crkvi Svetog Pavla u Starom gradu.

Likovnoj publici biće predstavljen niz kostima i digitalnih radova posvećenih sjećanju na zaštitnicu grada Blaženu Ozanu čija se isposnica i nalazi u kompleksu Crkve Svetog Pavla.

“Vodeći se iskustvom, svestrana umjetnica Ljiljana Petrović stigla je sa svojom multimedijalnom izložbom Šapat do čudesnog ambijenta Crkve Svetog Pavla u Starom gradu u Kotoru. U ovom svjetioniku ljepote i sakralnosti, gdje živi legenda o blaženoj Ozani Kotorskoj, autorka je smjelo krenula u osvajanje impozantnog prostora, većini posmatrača poznatog, ali statičnog i zatvorenog. Kao kostimografkinji, blisko joj je slobodno kretanje kroz različite medije i umjetničke i neumjetničke dimenzije” – stoji u najavi izložbe.

Ljiljana Petrović je redovna profesorka scenskog kostima na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu. Autorka je kostima za brojne igrane filmove među kojima su Otac, Krugovi, Falsifikator, Turneja, Klopka, Apsolutnih sto, Munje, Nož i drugi, kao i za 150 pozorišnih predstava gotovo svih vodećih pozorišta u Beogradu i nacionalnih pozorišnih kuća Srbije. Radila je kostime za TV drame, kratkometražne i animirane filmove, kao i za više od 350 realizovanih projekata u advertajzingu.

Multimedijalnu izložbu “Šapat” kotorska likovna publika biće u prilici da vidi do 7. novembra 2020. godine.