NAJAVA // IZLOŽBA DUŠICE IVETIĆ U GALERIJI SOLIDARNOSTI

Izložba likovnih radova akademske slikarke Dušice Ivetić „Bez naziva“ biće otvorena u srijedu 7. jula 2021. godine u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Dušica Ivetić je rođena 1981. godine u Kotoru. Diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Akademiji lijepih umjetnosti u Firenci, a doktorirala digitalnu umjetnost na Univerzitetu umjetnosti u Beogradu.

Njeni radovi iz domena slikarstva i digitalne umjetnosti izlagani su na samostalnim i kolektivnim izložbama u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Italiji, Španiji, Portugaliji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Rusiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Indiji, Kolumbiji, Venecueli, na Tajvanu i nizu drugih zemalja.

Dušica Ivetić je Nagradu za najbolji likovni rad nastao u Kotoru na likovnom konkursu „Kotorski likovni umjetnici“ u organizaciji Gradske galerije (KC) dobila 2008, 2009. i 2020. godine, Nagradu 44. Zimskog salona u Herceg Novom 2011. godine, nagradu „Zlatni vrabac“ na AVI festu u Podgorici 2012. godine, Prvo mjesto na konkursu za grb Opštine Žabljak, nagrade za najbolji eksperimentalni film na festivalima u Luganu (Švajcarska) i u Džordžiji (SAD).

Ivetić je zaposlena na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju kao koordinatorka Galerije 42 i stručna saradnica.

Izložbu „Bez naziva“ Dušice Ivetić u Galeriji solidarnosti likovna publika biće u prilici da je pogleda do 1. avgusta.