Najava otvaranja izložbe crteža „Kotorski mostovi”

„Kotorski mostovi” – naziv je izložbe crteža Veljka Mihajlovića, akademskog umjetnika iz Beograda, koja će biti otvorena u ponedjeljak 7. oktobra u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu.

Ciklus „Kotorski mostovi” sadrži 30 crteža, a izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Aleksandra Simeunović. Ovo je 207. samostalna izložba radova Veljka Mihajlovića, čak jedanaesta u Kotoru. U muzičkom dijelu programa nastupiće Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo”.

 

Najava otvaranja izložbe crteža „Kotorski mostovi” Veljka Mihajlovića

„Veljko Mihajlović je rođen 1948. godine. Fakultet likovnih umjetnosti je završio u Beogradu. Njegov umjetnički opus je obilježen najviše grafikama u tehnici duboke štampe, a poznat je po ciklusima tematski vezanim za Beograd. Ističu se njegove mape grafičkih listova Kalemegdan, Studentski park, Krug dvojkom kojima je, po riječima pjesnika Milovana Vitezovića, ušao u legende Beograda. Poznati su njegovi grafički ciklusi posvećeni pariškim mostovima i manastirima Manasiji, Žiči, Hilandaru. Prije par godina Kotoranima i Kotorankama predstavio se ciklusom Kotorska priča sa preko 60 crteža starih fasada sa prozorima koji otkrivaju ljepotu detalja kotorske arhitekture” – stoji u najavi izložbe.

Izložbu „Kotorski mostovi” organizuju Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo” i OJU „Muzeji” iz Kotora.

OJU „MUZEJI” KOTOR