Najava otvaranja izložbe umjetničkih radova od vune „Sve boje Crne Gore”

„Sve boje Crne Gore” – naziv je izložbe umjetničkih radova od vune koja će biti otvorena u utorak 8. oktobra u 19 sati u Crkvi Svetog Pavla u Starom gradu.

Autori/ke radova su učesnici/e istoimene međunarodne umjetničke kolonije koja je prošlog ljeta održana u Šavniku. Razni predmeti od vune poput prostornih instalacija, skulptura i upotrebnih predmeta umjetnički su oblikovani i obojeni prirodnim bojama, a za bojenje su korišćeni jasen, breza, brć, orah i lukovina.

Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti i koordinatorka projekta Violeta Vukosavljević. U muzičkom dijelu programa nastupiće harmonikaš Goran Ševaljević.

Najava otvaranja izložbe umjetničkih radova od vune „Sve boje Crne Gore”

Učesnici/e kolonije bili su etnolozi/škinje iz Zagreba i Nikšića, profesori/ce i student/kinje sa akademija iz Beograda, Lećea, Trebinja i Podgorice, kao i umjetnici/e iz Holandije, Švedske i Crne Gore.

Organizator je OJU „Muzeji” iz Kotora, a koloniju i niz izložbi pod imenom „Sve boje Crne Gore” organizovali su i pomogli Ministarstvo kulture Crne Gore, „Muzeji i galerije” Nikšić, Centar za kulturu Šavnik i Nacionalna turistička organizacija.

OJU „MUZEJI” KOTOR