OJU “Muzeji” Kotor tradicionalno darivala novogodišnje paketiće djeci grada Perasta

Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor danas je darivala novogodišnje paketiće djeci grada Perasta, čime je nastavljena lijepa praksa prazničnog druženja peraških mališana u palati Bujović – Muzeju grada Perasta.

Novogodišnja fešta za najmlađe stanovnike Perasta priređuje se već sedmu godinu zaredom uz prigodan dječiji kulturni program, a jednu od najljepših bokeljskih palata ni ovog puta nije zaobišao Djed Mraz. Podijeljeno je više od stotinu paketića predškolskoj i djeci koja pohađaju osnovnu školu.

“Poštovana djeco Perasta, poštovani roditelji, dobro došli u Muzej grada Perasta, u znamenito zdanje palate Bujović gdje se čuvaju brojne dragocjenosti vašeg i našeg drevnog grada.Dobro došli na ovo već sad tradicionalno druženje krajem stare a u susret novoj godini kada vas ovdje okupljamo da se skupa počastimo i da ovaj muzej iz godine u godinu sve više doživljavate kao svoj. Jer vaš i jeste. Kako ovdje čuvamo peraško kulturno nasljeđe, tako smo u obavezi da ga predstavljamo vama, najmlađim stanovnicima Perasta. Poštovana djeco, koristim priliku da vama i vašim roditeljima, u ime Opštinske javne ustanove Muzeji Kotor, u Novoj godini poželim dobro zdravlje, puno sreće i uspjeha i da se češće u radosti nalazimo u palati Bujović. Živjeli“, kazala je direktorka ustanove mr Slađana Mijanović.

Pored novodišnjih muzičkih taktova, djeca su uživala i u pjesmama koje su recitovali njihovi vršnjaci Blanka Bilafer, Mihailo Kaluđerović, Andrea lalošević, Anja Jovanović, Darko Drašković i Nađa Vušurović.

Darivanje novogodišnjih paketića pomogla je kopmanija “Voli.”