Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u posjeti OJU “Muzeji” Kotor

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih država u Crnoj Gori, Njena Ekselencija Džudi Rajzing Reinke posjetila je dana 23.01.2020.godine, sa svojim saradnicima, OJU „Muzeji“ Kotor a u okviru svoje zvanične posjete institucijama Opštine Kotor. Tim povodom sastala se sa direktoricom Ustanove gospođom Slađanom Mijanović. Pored direktorice Mijanović, sastanku je prisustvovala Biserka Milić, menadžer za programske politike i planiranja.

Direktorica Ustanove upoznala je Ambasadorku sa kapacitetima ustanove i radnim jedinicama u okviru iste, te ovom prilikom iznijela značaj institucije, kao i planove za unapeđenje OJU „Muzeji“ Kotor. Ambasadorka je ovom prilikom dobila informacije o funkcionisanju ustanove, posebno o značaju Muzeja grada Perasta, kao krovne radne jedinice. Gospođa Mijanović je takođe upoznala Ambasadorku sa izazovima i problemima sa kojima se Institucija susreće, međutim takođe je naglasila da se većina problema u hodu i prevazilaze, te da će se i brojni započeti zadaci vjerovatno završiti na vrijeme.

Njena Ekselencija Ambasadorka Džudi Rajzing Reinke izrazila je zadovoljstvo što je posjetila ovu Ustanovu kulture u Kotoru i naglasila da prijateljstvo i saradnja između crnogorskog i američkog naroda, kao i između ove dvije države može da ima posebno uporište u kulturnoj saradnji, te u smislu budućih odnosa naglasila da je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Sektor za kulturu, otvorena za buduću saradnju i podršku ovoj Ustanovi u smislu očuvanja kulturnog nasljeđa Crne Gore.