Počinju „Njegoševi dani”

Međunarodni naučni skup „Njegoševi dani” počinje u srijedu 4. septembra u Kotoru i trajaće do 8. septembra u organizaciji Studijskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti Filološkog fakulteta u Nikšiću, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Ambasade Republike Poljske u Podgorici.

Svečano otvaranje manifestacije biće sjutra u 20 sati u Crkvi Svetog Duha u kotorskom Starom gradu. Nakon pozdravnih govora nastupiće „Guitar duo” koji čine poznati gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

„Borba i stradanje” – naziv je izložbe koja će, u susret manifestaciji, biti otvorena u 19 sati u Kulturnom centru u saradnji sa Ambasadom Republike Poljske.

Ove godine „Njegoševi dani” posvećeni su antifašizmu i obilježavanju 80 godina otkad je Hitlerova vojska ulaskom u Poljsku započela Drugi svjetski rat.

OJU “Muzeji” Kotor jedan je od partnera ovog značajnog projekta, a učešće na naučnom skupu imaće i direktor naše ustanove Dušan Medin koji će sa Dobrilom Vlahović iz Ministarstva kulture imati izlaganje o spomen-obilježjima.

Međunarodni naučni skup „Njegoševi dani” – preuzmite pdf program

Međunarodni naučni skup „Njegoševi dani”