“Pravac muzej” – Likovna radionica u Crkvi sv. Pavla

Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor, obilježavajući Dječju nedjelju, pokrenula je danas likovnu radionicu na kojoj, u Crkvi sv. Pavla u Starom gradu, učestvuju učenici osnovnih škola iz Kotora, uključujući Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”.

Prvi dan likovne radionice, kojoj prisustvuju zainteresovani učenici voljni da razvijaju svoje sposobnosti u domenu likovne umjetnosti bez obzira na školski uspjeh, pohađali su đaci osmog i devetog razreda, pokazavši zavidno znanje i vještine, služeći se različitim tehnikama i formama.

Likovnu radionicu, koja će do 8. oktobra okupiti učenike svih razreda, vodi dr um. Dušica Ivetić, v.d. direktorice OJU “Muzeji” Kotor.

Obilježavajući planetarnu manifestaciju u slavu djeteta, OJU “Muzeji” Kotor sprovodi kampanju “Pravac muzej”, čiji je cilj animiranje najmlađe publike za obilazak gradskih muzeja i galerija. U okviru kampanje, koja se realizuje od 27. septembra do 16. oktobra, održavaju se grupne posjete kotorskih osnovaca Muzeju grada Perasta, Rimskim mozaicima u Risnu te Galeriji solidarnosti, Crkvi sv. Mihaila – Lapidarijumu i Crkvi sv. Pavla u Starom gradu.

Rimske mozaike i Muzej grada Perasta danas su posjetili učenici nižih razreda Osnovne škole “Nikola Đurković” iz Radanovića.