PRVI FESTIVAL KNJIGA – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FesK Kotor (FesKK) PAZI ŠTO ČITAŠ!

PRVI FESTIVAL KNJIGA – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FesK Kotor (FesKK) PAZI ŠTO ČITAŠ! održaće se u Kotoru od 20. do 22. decembra 2018. godine, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, u organizaciji OJU “Muzeji“ Kotor i JU Centra za kulturu “Nikola Đurković“, Kotor, a po licenci izdavačke kuće HERAedu iz Beograda.

Cilj Festivala je da se skrene pažnja na značaj relevantnih sadržaja u izdavačkoj produkciji Crne Gore u oblasti humanistike, kulture i umjetnosti i afirmiše uloga izdavaštva u nacionalnoj kulturi Crne Gore, kao i da se ukaže na globalne trendove multidisciplinarnog pristupa ovim oblastima, istaknu društvena odgovornost i etički principi u sferi kulture.

PRVI FESTIVAL KNJIGA – humanistike, kulture i umjetnosti u Crnoj Gori – FesK Kotor (FesKK) PAZI ŠTO ČITAŠ!

Trodnevni multimedijalni program pod nazivom KULTURNA BAŠTINA Pro futuro okupiće na jednom mjestu produkciju CANU i drugih crnogorskih izdavača, biblioteka, fakulteta, instituta, muzeja, galerija… Pored više promocija izdanja tokom svakog dana festivala predviđena je izložba starih i rijetkih knjiga Muzeja grada Perasta (OJU Muzeji Kotor), kao i okrugli sto na temu Zelena kultura nakon projekcije dva američka dugometražna dokumentarna filma. Gost Festivala je Udruženja izdavača iz Sarajeva (BiH).

Prvi put u Crnoj Gori biće nagrađene knjige koje ostvaruju važan naučni doprinos, doprinose inovativno-obrazovnoj praksi, kao i vrijedno reprint izdanje stare knjige koja ima obilježja neprolazne vrijednosti.

Festival se održava od 20. do 22. decembra 2018, od 10.00 do 20.00 časova u Galeriji solidarnosti u Starom gradu, a filmovi i okrugli sto u Kinu Boka, odnosno multimedijalnoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković“.

Svečano otvaranje festivala je 20. decembra u 19.00 časova u Galeriji solidarnosti, gdje će se istog dana u podne otvoriti i Izložba stare i rijetke knjige Muzeja grada Perasta. Uručenje priznanja biće trećeg dana, prilikom svečanog zatvaranja Festivala, u 19.30 časova.

Očekujemo vas!

Organizacioni odbor Festivala