Zajednička izložba Petrušića i Modrića u Galeriji solidarnosti

U organizaciji OJU Muzeji Kotor, u srijedu, 1. avgusta u 21 sat, u Galeriji solidarnosti biće otvorena zajednička izložba crteža i slika Zorana Petrušića (Crna Gora ) i Igora Modrića (Hrvatska).

Ova dva umjetnika veže prijateljstvo i suprotnost različite poetike u svom izrazu i umjetničkom stvaranju.

Zajednička izložba Petrušića i Modrića u Galeriji solidarnosti

Zoran Petrušić

Zoran Petrušić je diplomirao slikarstvo u klasi profesora Dragana Karadžića na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Dobitnik je više značajnih nagrada u zemlji i inostranstvu od kojih se izdvajaju: Podgorički likovni salon (1998), Crnogorski likovni salon (2004), ,,13 Novembar“ (2009), ,,Kotorski vizuelni umjetnici“ (2014), nagrada Karavađo – Art Expo Rome (2017), Specijalna nagrada u Rimu (2017) i nagrada Art Expo Venezia (2018).

Igor Modrić

Igor Modrić je diplomrao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Raoula Goldonija. Nakon studija je bio angažovan kao saradnik Majstorskih radionica kod profesora Ivančića i Reisera. Bavi se slikanjem i likovnom pedagogijom u okviru osnovnog, srednjeg i visokog obrazovnog sistema. Profesor je Škole primjenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Samostalno izlaže od 1983 godine.