Odluka umjetničkog savjeta o izložbama u Galeriji solidarnosti i Crkvi Sv. Pavla u 2020. godini

Umjetnički savjet OJU „Muzeji“ Kotor je na sjednici održanoj 4. februara 2020. godine razmatrao 10 prijava prispjelih na dvomjesečni javni konkurs za izlaganje u Galeriji solidarnosti i Crkvi Svetog Pavla u sezoni 2020. godine koji je okončan 26. januara.

Savjet kojim je predsjedavala istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković, a koji su činili likovni umjetnik Luka Lagator i istoričarke umjetnosti Marija Mihaliček, Radojka Abramović i Aleksandra Simeunović, izdvojio je 6 ponuđenih izložbi kojima će se kroz različite vizuelne medije prezentovati stvaralaštvo više umjetnika/ca iz zemlje i inostranstva, a koji će se crnogorskoj javnosti predstaviti kao umjetničke individualnosti jasno definisanog poetskog profila.
Likovni umjetnici/e koji će izlagati u navedenim izložbenim prostorima tokom tekuće godine jesu: Cvetka Hojnik (Lendava, Slovenija), Zlatko Vujović (Cetinje, Crna Gora), Ivan Stanković (Cetinje, Crna Gora), Francesco Melchionda (Italija), Luca Barlocci (Italija), Vladan Ranđelović (Niš, Srbija) i Simon Vučković (Kotor, Crna Gora).

PR služba OJU „Muzeji”