Čak 500 osnovaca proteklih dana posjetilo naše muzeje!

Učenici velikog broja osnovnih škola u Crnoj Gori, u okviru završnih ekskurzija školske godine na izmaku, posjetili su Muzej grada Perasta i Rimske mozaike u Risnu.

S kulturnim nasljeđem odnedavno predstavljenom novom postavkom Muzeja grada Perasta, kao i vrijednim mozaicima nekadašnje rimske vile u Risnu, samo proteklih dana upoznalo se čak 500 đaka iz Podgorice, Nikšića, Žabljaka i Mojkovca.

Naši dragi gosti bili su učenici nikšićkih osnovnih škola “Mileva Lajović-Lalatović”, “Braća Ribar”, “Milija Nikčević” i “Braća Labudović”, iz Podgorice đaci iz škola “Vladika Danilo” i “Sutjeska”, zatim osnovci zabljačkih škola “Dušan Obradović” i “Vuk Knežević” te mojkovačke “Aleksa Bećo Đilas”, kao i dvadeset učenika Osnovne škole “Jovan Gnjatović” iz Vraćenovića.

Dragi posjetioci u proteklom periodu bili su i mališani kotorskih vrtića.

Veliko nam je zadovoljstvo da su naši muzeji nezaobilazno mjesto otkrivanja kulturno-istorijskog nasljeđa značajnog broja djece predškolskog i školskog uzrasta, ne samo iz Boke Kotorske već od juga do sjevera Crne Gore.

Već pokrenuti, kao i projekti sa obrazovnim ustanovama koji se planiraju, uz nastavak promocije vrijednog fundusa te besplatan ili jako povoljan ulaz u sve naše jedinice, vjerujemo da će privući još više učenika i studenata iz Crne Gore.