“DUGA TRADICIJA POMORSKIH NAUKA” – MIROSLAV VUKIČEVIĆ I SLAVEN STANIČIĆ ODRŽALI PREDAVANJA O BOKELJSKOJ MORNARICI

Muzej grada Perasta započeo je sa realizacijom projekta “Duga tradicija pomorskih nauka“, koji OJU “Muzeji” Kotor sprovodi u saradnji sa Srednjom pomorskom školom iz Kotora.

U amfiteatru Srednje pomorske škole, učenici trećeg razreda imali su priliku da prate izlaganja članova Bokeljske mornarice Kotor, mr Miroslava Vukičevića i Slavena Staničića. Predavanja su bila vrlo vješto koncipirana, te su pored informacija o Bokeljskoj mornarici Kotor, kao najstarijoj pomorskoj organizaciji na svijetu, prisutni mogli da čuju o istorijatu pomorstva u Boki Kotorskoj.

Kako su predavači i iskusni pomorci, a i pedagozi, mr Vukičević, saradnik u nastavi na Fakultetu za pomorstvo Kotor, a Staničić, instruktor u Azalea trening centru u Bijeloj, podijelili su dio svojih iskustava plovidbe, te na taj način, proizveli i kvalitetnu interakciju sa prisutnim srednjoškolcima.

Sljedeća sesija, pod nazivom “Značaj pomorstva i trgovine, kao i uvažene ličnosti iz pomenute sfere“, planirana je za srijedu, 20. oktobar.
Projekat je podržala Balkanska mreža muzeja, čiji je član OJU “Muzeji” Kotor.