IZLOŽBA ARHEOLOŠKOG MUZEJA IZ ZADRA “ISPRIČAT ĆU TI PRIČU” U GALERIJI SOLIDARNOSTI

Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor najavljuje gostujuću izložbu Arheološkog muzeja iz Zadra “Ispričat ću ti priču”, koja će biti otvorena u Galeriji solidarnosti u četvrtak, 16. septembra u 19 sati.

Izložbom će biti predstavljeno 136 arheoloških nalaza iz rimskih nekropola I i II vijeka, iz vremena imperatora Domicijana, koje čuva, istražuje i izlaže Arheološki muzej iz Zadra, a za ovu priliku javnost će vidjeti i reprezentativne predmete iz arheoloških zbirki Opštinske javne ustanove “Muzeji” Kotor. Autorka izložbe i postavke je Timka Alihodžić iz Zadra.

Katalog i dio legendi koje prate izložbu štampani su na Brajevom pismu, a dio postavke biće dostupan i za taktilni doživljaj, kako bi postavka bila dostupnija slijepim i slabovidim posjetiocima.

Izložba se priređuje na inicijativu OJU “Muzeji” Kotor, a plod je saradnje Zadra, Budve i Kotora. Organizatorka izložbe je mr Mirjana Vukasović, menadžerka za programske politike i planiranje u OJU “Muzeji” Kotor.

Izložbu će otvoriti Mladen Zagarčanin, direktor Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore. Nakon Kotora, izložba će biti otvorena u Budvi 17. oktobra.